0
Ubijen Amar Mistrić

Ubijen Amar Mistrić

U sarajevskom kafiću "Ocho Rios", 13. augusta 2009. godine, ubijen je dvadesettroogodišnji konobar i suvlasnik kafića Amar Mistrić.
Kategorija: Nesreće
Datum: 13.08.2009.
U sarajevskom kafiću "Ocho Rios", 13. augusta 2009. godine, ubijen je dvadesettrogodišnji konobar i suvlasnik kafića Amar Mistrić. Dva mladića, nakon što nisu posluženi pićem, pucali su u konobara i nanijeli mu teške povrede usljed kojih je dva sata kasnije preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Policija je privela dva lica koja su pomogla pri bjekstvu mladićima koji su pucali. Osumnjičeni za ubistvo Mistrića, Anel Herak i Edin Vuk, prvenstveno su nekoliko dana proveli u bjekstvu, a zatim su privedeni i uhapšeni od strane hrvatske policije. Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu proširilo je istragu protiv Anela Heraka i na pokušaj ubistva N. V., koja je tada bila u devetom mjesecu trudnoće. 

Apelaciono vijeće Vrhovnog suda FBiH izreklo je 18-godišnju zatvorsku kaznu Edinu Vuku zbog ubistva Amara Mistrića. Anela Heraka je Kantonalni sud u Sarajevu kaznio i za nasilničko ponašanje pri ubistvu Mistrića (4 godine zatvora) i za pokušaj ubistva trudnice Nejre Varatan (3 godine zatvora) te mu izrekao jedinstvenu kaznu od šest godina i osam mjeseci zatvora.

Foto galerija:
/

Video galerija:
PRETRAGA:Uslovi korištenja | Marketing | Želiš pomoći? | Kontakt 2021 © historija.ba