0
Odigrana utakmica Sarajevo - UNPROFOR

Odigrana utakmica Sarajevo - UNPROFOR

Tim sa Koševa, pojačan sa četiri igrača Želje, pobijedio je ekipu UNPROFOR-a sa 4:0
Kategorija: Sport
Datum: 20.03.1994.
20. marta 1994. godine na stadionu Koševo odigrana je fudbalska utakmica između fudbalskog kluba Sarajevo, koje je bilo pojačano sa četiri igrača Željezničara, i ekipe UNPROFOR-a. Bordo tim je slavio 4:0.

Za Sarajevo su u prvom poluvremenu igrali:
Hasanović, Džemidžić, Hodžić (Adžem), Vukas, Babajić, Dalipagić, Krasni, Gogalić, Ćenan, Kovačević, Uščuplić, da bi u nastavku igrali Tucaković, Zukić, Milavica, Burek, Durak, Šopović, Drakovac, Pita, Dodik i Janjetović. Treneri su bili Sead Jasenković i Nedeljko Gojković.

Treba istaći da su nogometaši tima sa Koševa trenirali u dvoranama i da su nakon dugo vremena imali priliku igrati na velikom terenu (Posljednja utakmica prije ove na Koševu je odigrana 29. marta 1992. godine). Pokazali su zavidno zalaganje. Demonstrirali su veliku borbenost i želju da ostave dobar dojam.

"Mi smo do te utakmice trenirali u dvorani Osnovne škole Miljenko Cvitković i u maloj Skenderiji. Bilo je neobično nakon toga igrati na velikom terenu. Pamtim da se okupio veliki broj gledalaca, što je u to vrijeme bilo nepojmljivo. Sjećam se da nas je pojačalo i nekoliko igrača Željezničara. Sve su to lijepe uspomene i treba ih se ponekad prisjetiti. Izuzetno emotivna utakmica. Iako je rezultat bio u drugom planu, mi smo slavili 4:0", istakao je Uščuplić za sarajevo-x.com

Cijeli događaj uveličao je orkestar Kraljevske garde iz Londona. Centralna figura manifestacije bio je britanski general Michael Rose, koji je odradio i najveći dio posla vezanog za organizaciju.


Događaji na dan: 20 - Mart

Foto galerija:
/

Video galerija:
PRETRAGA:Uslovi korištenja | Marketing | Želiš pomoći? | Kontakt 2021 © historija.ba