0
U2 održao koncert u Sarajevu

U2 održao koncert u Sarajevu

Sarajevo je tada bio grad koji je dolazio sebi. Još se navikavao na svakodnevnicu, još su zvuci i situacije podsjećali na užas koji se dešavao ne tako davno u sarajevskoj kotlini.
Kategorija: Zanimljivosti
Datum: 23.09.1997.
1997. godine U2 izbacuje album Pop. Iako je album u većem dijelu svijeta dobro prihvaćen, prodaja nije bila zadovoljavajuća, dostigavši tek jedno platinasto izdanje. Album je donio pjesme "Do You Feel Loved", "If God Will Send His Angels", "Last Night on Earth", te "Staring at the Sun".

Nakon albuma slijedi spektakularna Popmart turenja. Vrhunac turneje je bio koncert u Sarajevu, a najupečatljivija stvar koncerta punog emocija je bila pjesma Miss Sarajevo, gdje je Pavarottijev glas reprodukovan sa starog gramofona. Bono u jednom trenutku na koncertu gubi glas, te nakon što je pubilka to primjetila uslijedio je navjerovatan aplauz u znak podrške. Larry Mullen je poslije izjavio da je taj koncert, vrijedio svih 20 godina njegovih nastupa, te da bi odradio još 20 za takav koncert. Bono je izjavio da nikada mu se takvo što nije desilo, te da bi vjerovatno u sličnim situacijama i sa vidno oštećenim glasom bio izviždan, a ne nagrađen fanatičnim aplauzom.


Događaji na dan: 23 - Septembar

Foto galerija:

Video galerija:
PRETRAGA:Uslovi korištenja | Marketing | Želiš pomoći? | Kontakt 2021 © historija.ba