O nama

www.historija.ba je internet stranica, na kojoj možete saznati sve što vas interesuje o važnim datumima i događajima, koji su se desili u historiji Bosne i Hercegovine. Jednostavnije rečeno, ova web-stranica je BH Kalendar značajnih datuma.

Internet stranica je kreirana s ciljem da podigne nivo znanja, prije svega omladine, a zatim i cjelokupnog bh. društva, kao i da bude vodič kroz historiju Bosne i Hercegovine radoznalim strancima.
Jedan od motiva (razloga) koji su nas naveli na kreiranje stranice ovog tipa je da sačuvamo od zaborava sve značajne datume u historiji naše domovine, te da budu podsjetnik svima nama, jer je izuzetno važno da konstantno učimo i podsjećamo se na historiju naše zemlje.
Poznata nam je također stara izreka Mula Mustafe Bašeskije: "Samo ono što je zapisano ostaje, a sve drugo se zaboravlja". Ova rečenica bila je jedan od naših motiva za kreiranje stranice ovog tipa, te nam je cilj da što više događaja zapišemo i sačuvamo na jednom mjestu, kako bismo ih spasili zaborava.
Stranica je pokrenuta 08.07.2011. godine, a zvanično počela sa radom 17.10.2011.

Administraciju stranice čini relativno mlada populacija, a svi znamo da je svaki početak  težak, pa tako i kreiranje ove stranice, ali se nadamo da ćemo uz Vašu pomoć i sugestije, svakim danom raditi više i postajati bolji.
Poznata nam je stara latinska izreka: "Errare humanum est." (Ljudski je griješiti.)  S obzirom da smo i mi ljudi, shodno prethodno navedenoj izreci, i mi imamo pravo griješiti, ali Vam obećavamo da ćemo se svakodnevno truditi kako bismo greške sveli na minimum, te vas zbog toga molimo da sve Vaše kritike (pozitivne ili negativne), zahtjeve, sugestije, preporuke i komentare pišete ovdje.

Nadamo se da ćete provesti ugodne trenutke, čitajući tekstove, gledajući slike i video klipove na našoj stranici, mi Vam to od srca želimo!

Site team historija.ba


Prijatelji stranice
Facebook page
PRETRAGA:Uslovi korištenja | Marketing | Želiš pomoći? | Kontakt 2021 © historija.ba